-->

Пројекат „Сакупљажа, калкулажа, амбалажа и рециклажа“

31 октобар 2017

Пројекат „Сакупљажа, калкулажа, амбалажа и рециклажа“ (СКАР), реализују чланови Департмана за инжењерство заштите животне средине (Факултет техничких наука, Нови Сад) уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава и Фулбрајт Алумни Програма.

Пројекат „СКАР“ обједињује 10 одабраних репрезентативних школа из Србије, које ће бити укључене у пројектне активности у циљу информисања, едуковања и активног укључивања младих, школске популације, у решавање проблема у вези са управљањем амбалажним отпадом.

Задовољство нам је и част што се међу 10 одабраних школа са територије наше земље налази и наша школа, у којој је успешно реализована прва фаза планираних пројектних активности. Ученици и наставници наше школе учествовали су у изузетно поучној и применљивој радионици коју су предводили чланови Департмана за инжењерство заштите животне средине. Након одржаног занимљивог уводног предавања, ђаци су тимским радом извршили конкретне прорачуне количине отпада који се продукује у нашем граду, а добили су и задатак да осмисле начин како да пренесу корисне поруке другим ученицима у школи, као и осталим суграђанима.

Честитамо ученицима наше школе на заслуженом месту у овом значајном националном пројекту подржаном од стране Амбасаде САД!

Исчекујемо и пратимо реализацију наставка пројектом предвиђених активности.

Срећно!

Srednja stručna škola 4. julli Vrbas - Logo

Контакт

Средња стручна школа „4. јули“

  • Адреса: Светозара Марковића 53, Врбас
  • Tel: 021/ 790- 600
  • Email: sss4juli@gmail.com

Vocational High School July 4th

Top