-->

За Дан школе ССШ „4. јули“ добила опремљен и адаптиран кабинет руског језика

08 новембар 2019

Средња стручна школа „4. јули“ у Врбасу обележила је 74 године постојања и једнако толико дугу традицију стручног образовања.

Школа која за тржиште образује младе људе у четири подручја рада за десетак образовних профила, једна је од најзначајних средњих школа у окружењу. Дан школе обележен је Свечаном академијом уз богат културно-уметнички програм и присуство не само запослених и уеченика, већ и бројних пријатеља школе и гостију.

Уз многе друге пројекте и активности, Средња стручна школа „4. јули“ одликује се дугогодишњим неговањем руског језика у настави. С обзиром да ученици ове школе редовно учествују на Олимпијадама из руског језика који организује компанија НИС, Нафтна индустрија Србије је кроз свој програм под називом „Енергија знања“, подржала је са 600.000 динара опремање кабинета за руски језик у овој школи. Тим поводом, на прослави Дана школе присуствовали су и представници ове компаније, али и Руске амбасаде, у чијем присуству је опремљена и адаптирана учионица, свечно отворена.

Дан просветних радника, који школа „4. јули“ прославља као свој дан, има за циљ да подсети на значај образовања и важности саме професије просветног радника. Професор руског језика у овој школи Мирјана Хрутка, заслужна за опремање овог простора, као и друге њене колеге, а првенствено ученици ове школе убудуће ће имати могућност да део наставе остварују у значајно побољшаним условима и модернијем кабинету.

Srednja stručna škola 4. julli Vrbas - Logo

Контакт

Средња стручна школа „4. јули“

  • Адреса: Светозара Марковића 53, Врбас
  • Tel: 021/ 790- 600
  • Email: sss4juli@gmail.com

Vocational High School July 4th

Top