-->

Ученици ССШ "4. јули" посетили Румунију

28 октобар 2019

У оквиру пројекта "Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини - мере јачања међусобног поверења код младих", који спроводи Покрајинска влада, три ученице Средње стручне школе "4. јули" - Милица Сабадош, Јулиана Варга и Адријан Деме, биле су део тима за који је организовано едукативно путовање у Републику Румунију.

"У току едукативног путовања, у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, учесници у пројекту посетили су градове: Клуж, Мјеркуреа Ћук, Брашов, Бустени, Синају, Сибиу, Хунедоара и Темишвар, и упознали се са њиховим културно историјским знаменитостима. Осим што су стекли знања о историји и култури Румуније, све активности током путовања биле су усмерене у дугорочно развијање духа толеранције, међусобно уважавање и поверење, неговање и развијање вредности мултиетничког и мултикултуралног друштва Војводине, као модерне европске регије и укључивање и непосредан контакт више хиљада младих", саопштили су учесници у пројекту и организатори путовања.

Иначе, посета Румунији била је награда за резултате остварене на омладинском кампу у Кањижи, који је био део пројекта "ОАСИС – Киштелек - Кањижа; допунски туристички развој који се заснива на природним ресурсима као међусобно повезаним различитим елементима регионалног туристичког система".

Извор: vrbas.net

 

Srednja stručna škola 4. julli Vrbas - Logo

Контакт

Средња стручна школа „4. јули“

  • Адреса: Светозара Марковића 53, Врбас
  • Tel: 021/ 790- 600
  • Email: sss4juli@gmail.com

Vocational High School July 4th

Top