-->

Ученици ССШ "4. јули" на кампу у Кањижи

19 август 2019

Ученици Средње стручне школе "4. јули" учествовали су од 15. до 18. августа на омладинском кампу у Кањижи, који је био део пројекта "ОАСИС – Киштелек - Кањижа; допунски туристички развој који се заснива на природним ресурсима као међусобно повезаним различитим елементима регионалног туристичког система".

Овај пројекат са чак пола милиона евра суфинансира Европска унија, у склопу ИПА Интеррег прекограничног програма Мађарска - Србија 2014 - 2020, а покренут је у циљу развоја здравственог, омладинског и спортског туризма. Партнер на пројекту је и Покрајински секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, а у реализацији учествују и општина Кањижа, Фонд Европски послови АПВ, као и партнер из Мађарске – општина Киштелек у Жупанији Чонград.

"Пројектне активности имале су за циљ унапређење туристичког потенцијала пограничног подручја, као и ревитализацију спортских објеката на подручју Кањиже и изградњу нових спортских терена. Планирано је и да се у мађарској општини Киштелек изгради центар за саветовање о здрављу са медицинским третманима. У оквиру пројекта организован је спортски камп за ученике 16 средњих школа из Војводине, међу којима је била и средња школа из Врбаса. Заједно са младим Врбашанима, у кампу су учествовали млади из Апатина, Бачке Тополе, Ковачице, Сенте, Руског Крстура и Суботице. Четири дана дружења протекла су у срдачној атмосфери. Млади су се дружили учествујући у разним спортским играма, а своје знање су показали у квиз такмичењу о Европској унији. Такмичарске екипе су биле формиране од ученика из различитих школа како би се учесници што боље упознали, јер је један од циљева кампа и интеркултурални дијалог. Склопљена су нова познанства и остварени добри такмичарски резултати. Како чланови победничке екипе, ученице Милица Сабадош и Јулијана Варга освојиле су наградно путовање у иностранство, а са њима ће путовати и ученик Илија Јаћимовић који је био члан екипе коју су учесници кампа изабрали као најферплеј екипу. Награда за све учеснике је лепо дружење и развијање међуетничке толеранције и разумевања", саопштила је Славица Зечевић, координаторка пројекта у ССШ "4. јули".

 

Извор: vrbas.net

Srednja stručna škola 4. julli Vrbas - Logo

Контакт

Средња стручна школа „4. јули“

  • Адреса: Светозара Марковића 53, Врбас
  • Tel: 021/ 790- 600
  • Email: sss4juli@gmail.com

Vocational High School July 4th

Top