-->

ССШ "4. јули" део фестивала "У сусрет науци"

05 новембар 2022

Ученици Средње стручне школе "4. јули" учествовали су у петак на другом по реду фестивалу "У сусрет науци", који је одржан у Средњој техничкој школи "Михајло Пупин" у Кули.

Образовна установа из Врбаса била је једна од двадесетак установа и друштава, промотера науке и њених достигнућа, чији су тимови припремили богат програм како би школарцима отворили врата знања када је свет науке у питању. Циљ фестивала "У сусрет науци" је да се свим генерацијама представи важност науке и технологије и да се пробуди интересовање младих за научне области на занимљив и инспиративан начин.

Други фестивал имао је много више излагача од првог, прошлогодишњег, који су се укључили у промоцију науке на занимљив начин, крчећи пут до приближавања разних научних области деци, и охрабрујући их да, без обзира на то какви су ђаци тренутно, направе нешто у свом животу у том смеру. Ученички тимови учествовали су у квизовима знања у којима су могли да провере знање из градива основне школе, програм је захватао све предмете који су заступљени у школама, а такође је било одабрано и 30 наслова осмишљених да пробуде даље интересовање за учење код деце.

Поред општине Кула и Туристичке организације општине Кула, организатор фестивала "У сусрет науци" био је и Образовни центар "Сократ". Активности ССШ "4. јули" реализоване су у оквиру Обогаћеног једносменског рада.

 

Srednja stručna škola 4. julli Vrbas - Logo

Контакт

Средња стручна школа „4. јули“

  • Адреса: Светозара Марковића 53, Врбас
  • Tel: 021/ 790- 600
  • Email: sss4juli@gmail.com

Vocational High School July 4th

Top