-->

Матурска акција прикупљања крви у ССШ „4. јули“

08 мај 2023

Матуранти Средње стручне школе "4. јули", као и запослени ове образовно-васпитне установе одазвали су се у великом броју акцији добровољног давања крви. У ову школу организатори акције, Црвени крст Врбаса и Завод за трансфузију крви Војводине, позвали су и друге хумане грађане. Резултат је да је на овој акцији прикупљено готово шездесет јединица крви. Црвени крст континуирано ради на промоцији давалаштва, а у фокусу су често млади.

Још један вид промоције давалаштва јесте и конкурс на тему ове хумане активности коју Црвени крст расписује за најмлађе суграђене, оне који због узрста још не могу да дају крв. Старосни услов за давање крви је навршених осамнаест година, а то је и најбољи период да се почне са давањем што су млади људи из Средње стручне школе “4. јули” и показали. Ту прилику имаће и други врбаски средњошколци.

Крв се сваког радног дана може дати и у просторијама Завода за трансфузију у Новом Саду. Особе мушког пола могу се одазвати акцијама на свака три, а особе женског пола на свака четири месеца.

 

Извор: vojvodjanski.com

Srednja stručna škola 4. julli Vrbas - Logo

Контакт

Средња стручна школа „4. јули“

  • Адреса: Светозара Марковића 53, Врбас
  • Tel: 021/ 790- 600
  • Email: sss4juli@gmail.com

Vocational High School July 4th

Top