-->

Рукометна легенда Веселин Вујовић гост ССШ "4. јули"

26 март 2023

Средња стручна школа "4. јули" ни ове године није прекинула вредну традицију којом, промовишући младе људе и спортско надметање, чува успомену на рано преминулог професора и спортског радника Петра Ачанског.

Овим поводом организован је XXIII Меморијални рукометни турнир "Перица Ачански". Учествовале су екипе четири средње школе: Гимназије "Жарко Зрењанин", Средње стручне школе из Црвенке, Средње школе "22. октобар" из Жабља и домаћина турнира. Овогодишњи турнир остаће упамћен и због чињенице да је пуна подршка организатору и учесницима стигла и од једног од најбољих светских рукометаша, легендарног олимпијског и светског шампиона Веселина Вујовића.

"Велика ми је част и задовољство да могу на неки начин да увеличам овај традиционални турнир и дам скроман допринос да име човека који носи овај турнир, професора Ачанског, настави да живи кроз надметање школа. Сећам се да сам и ја почео на овај начин, као ви, исто на неком средњошколском турниру. Нисам ни слутио да ћу доћи до свих тих трофеја и успеха које сам направио у животу. Самим тим што сте овде данас, ви сте победници јер сте се определили за најбољи могући спорт на свету - рукомет.

За мене кажу да сам био најбољи рукометаш на свету. Али постоји један човек са којим сам играо, којем сам се дивио. То је ваш суграђанин Јовица Елезовић. Желим вам успешне резултате, фер и спортску борбу и нека победи најбољи", поручио је приликом отварања турнира Веселин Вујовић. Иако не као најважнији део традиције, остаће упамћемо да је победник XXII Меморијалног турнира "Перица Ачански" Средња стручна школа "4. јули".

Трагично настрадали Перица Ачански, чије име носи овај турнир, био је истакнути спортиста. Спортску каријеру изградио је у београдском Рукометном клубу "Раднички", а након играчке каријере посветио се педагошком раду као професор.

Srednja stručna škola 4. julli Vrbas - Logo

Контакт

Средња стручна школа „4. јули“

  • Адреса: Светозара Марковића 53, Врбас
  • Tel: 021/ 790- 600
  • Email: sss4juli@gmail.com

Vocational High School July 4th

Top