-->

QUIZOMATH пројекат усмерен на основне школе

19 мај 2023

Дужи низ година у више градова наше земље обележавају се манифестације посвећене математици, истичући тако њен значај и улогу у свакодневном животу.

Актив наставника математике ССШ „4. јули“ одлучио је да квизом под називом „QUIZOMATH“ да свој допринос популаризацији математике међу ученицима наше Oпштине. Међународни дан математике обележен је 14. марта квизом за ученике ССШ „4. јули”. За ученике основних школа квиз је организован 17. маја. Учешће су узели ученици ОШ „20. октобар” , ОШ „Светозар Милетић” и ОШ „Братство једнинство” и њихови професори Ива Кричковић, Јелена Шкундрић и Бранко Радановић. Ученици такмичари су решавали занимљиве математичке проблеме. Након тога уследила је игра Танграм. Танграм је древна кинеска игра која се састоји од седам делова (танова). Реч танграм на кинеском језику значи „седам плочица мудрости”. Задатак такмичара био је да склопе различите геометријске фигуре, различитих димензија користећи три, пет или свих седам танова.

Да атмосфера буде пријатна постарали су се њихови домаћини, ученици наше школе. Најуспешнији такмичари су награђени прикладним поклонима.

Захваљујемо се свим колегама и ученицима који су се одазвали на наш позив и тако нам омогућили ово изузетно лепо и незаборавно дружење. Надамо се да ће овакав начин популаризације наставе математике прерасти у традицију и да ћемо у наредном периоду бити домаћини сличних манифестација.

 

Srednja stručna škola 4. julli Vrbas - Logo

Контакт

Средња стручна школа „4. јули“

  • Адреса: Светозара Марковића 53, Врбас
  • Tel: 021/ 790- 600
  • Email: sss4juli@gmail.com

Vocational High School July 4th

Top