×

Упозорење

JFolder: :files: Путања није директоријум. Путања: /home/vrbasedu/public_html/sss4juli/images/slike/2020/ss2
×

Обавештење

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:
-->

Светосавска академија на понос свих ученика и просветара

29 јануар 2020

У свим школама у Врбасу свечано је обележен Свети Сава. Светосавску академију која је обржана у Биоскопу “Југославија” ове године као домаћин, организовала је Средња стручна школа “4.јули”.

Тема овогодишње академије била је: “Путовања Светог Саве”. Ученици су кроз драмски приказ водили публику у Свету земљу, Никеју, Хиландар… Свети Сава је на свом путовању прешао око 16.000 километара, а ученици су кроз комплетан сценски наступ, музику, песму и причу која је уз графички приказ представљена на видео биму, дочарали живот и путовања Светог Саве.

На почетку програма све госте поздравила је у име домаћина директорка ССШ “4.јули” Аница Грачанин. Свим просветарима, ученицима и свим грађанима Дан Светог Саве честитао је и председник општине Милан Глушац, са поруком “здравља и знања никада није доста”. Цео програм увеличан је и беседом бившег ученика и професора ове школе, историчара Павла Орбовића, и наступом Хора “Бачки певачи”.

“Улога домаћина Савинданске академије подстакла нас је да искористимо дату нам част и прикажемо активности ученика и наставника сва четири подручја рада, машинство, саобраћај, технологија и хемија. Сваки гост је дарован са два свитка и свећом, радовима ученика наше школе. Академија Путовања Светог Саве увеличана је беседом Павла Орбовића и наступом Градског хора КЦ Бачки певачи. Драмски приказ дело је драмске, рецитаторске, ликовне, информатичке и музичке секције. Радећи на припремама и реализацији уживали смо осветлећи заједнички рад ученика и свих запослених ССШ’4.јули’”, саопштио је након свечане академије колектив школе.

Прослава је настављена на традиционалном Светосавском балу у ЦФК “Драго Јововић”. Након овогодишње Светосавске академије, велики задатак и изазов постављен је за предстојећег домаћина, а то су ученици и запослени у Гимназији “Жарко Зрењанин”.

{gallery}2020/ss2{/gallery}

 

Извор: okonas.info

Srednja stručna škola 4. julli Vrbas - Logo

Контакт

Средња стручна школа „4. јули“

  • Адреса: Светозара Марковића 53, Врбас
  • Tel: 021/ 790- 600
  • Email: sss4juli@gmail.com

Vocational High School July 4th

Top