-->

У свим образовним установама врбаске општине обележен Савиндан

28 јануар 2020

Све образовне установе у врбаској општини укључиле су се у обележавање школске славе - Савиндана. У основним и средњим школама одржане су свечане приредбе које по традицији започињу химном Светом Сави и освештавањем славског колача у присуству ученика и просветних радника, свештенства и кумова школе. Тако је ове године било и у Основној школи „Светозар Милетић“ у Врбасу у којој је програм настављен садржајном и богатом приредбом.

Ове године домаћин школске славе на нивоу свих школа у општини је Средња стручна школа „4. јули“ у Врбасу. Прослави Савиндана у тој установи присуствовао је председник општине Врбас. У обележавање Светог Саве у Средњој стручној школи „4. јули“ укључио се целокупан актив професора српског језика и књижевности, као и остали атктиви, секције, ученици и наставници из свих подручја рада. Тиме су приказали разноврсност образовних профила који се образују у овој школи. Приказани су и стари народни обичаји везани за Савиндан као и славска трпеза. Одржан је и драмски приказ под називом „Путовање Светог Саве“ којим је представљен његов мисионарски пут.

Оваквим манифестацијама значај Светог Саве, првог српског архиепископа и просветитеља, истакнут је и ове године и наглашен је његов укупан допринос српској историји, просвети и духовности. Свети Сава оставио је трага и у законодавству, дипломатији, здравству, и трајно је укорењен у српском народу.

Srednja stručna škola 4. julli Vrbas - Logo

Контакт

Средња стручна школа „4. јули“

  • Адреса: Светозара Марковића 53, Врбас
  • Tel: 021/ 790- 600
  • Email: sss4juli@gmail.com

Vocational High School July 4th

Top